5 gode råd til stell og vedlikehold av levende pil

Stell og vedlikehold av pil

Her får du her 5 tips med veiledning om hvordan du skal stelle og vedlikeholde levende pil i hagen og i krukker. De gode råd er generelle og kan brukes på al levende pil.

Lad oss si at du har laget deg et spennende pile tre til hagen din. Nå Håper du at det skal bli grønt og frodig til sommeren.

1 Pil i krukker

• Piltreet er en utendørsplante. Det er både mulig å plante det på friland, eller hvis du ønsker det i en stor krukke. Her er lecakuler bra til drenering. Krukken bør være 25-30 liter. Jo større krukke – jo bedre.

• Bobleplast i krukken rundt veggen i krukken, isolerer mot uttørking på sommeren, og beskytter mot frost på vinteren. Ikke nødvendig, men et godt tips 🙂

2 Vanning

• Den største faren er inntørking av stokkene. Stokkene du har satt i jorden har ingen røtter, og derfor heller ingen mulighet til å skaffe seg vann. Piltreet kan oppta fuktighet gjennom stokkene. Dusj derfor hele treet. Spesielt på solrike dager. Regner det – Vann treet allikevel!

3 Sol og vind

Vårsol og vind kan være med på å tørke ut stokkene. Husk å vann enda mer!

4 Vidjer av pil

• I løpet av 2-3 uker begynner treet ditt å slå røtter.

• Når treet ditt har kommet i god vekst på toppen, skal du knippe av skuddene langs stammen. De er best å ta når de er ca 2 cm lange. Gni dem av stokken. Er de blitt ca 3 cm lange så er det dannet stilk inni, og du må nå bruke saks for at ikke barken skal følge med og rives av.

5 Stell av piletreet i fremtiden

• År 2: Om våren før treet kommer i vekst igjen, kan du klippe sideskudd fra året av således at du former søyle-treet påny. Er våren tørr og kun liten regn. Vann det da også!

God fornøyelse 🙂