Lage en levende pilehytte

Skal du lage en hytte i levende pil. Les dette først.

 

Ved kjøp av hytte følger en enkel og lettlest veiledning med! Vi velger pilsorter som er best egnet til hytten.

Diameter / Pris
200 cm. / 2000,- kr.
250 cm.   / 2500,- kr.

Trykk på bildet til ovenfor for se flere bilder av hva pil kan brukes til i hagen – Se galleri «Pil i hagen«.
Hytten kan ikke sendes med posten, men må enten hentes på Langø.

Skal du plante i offentlige rom? Barnehager, parker mm. kontakt oss. Det kan hende det er spesielle regler for ditt uteområde.

hytte i levende pil

Stell og vedlikehold av pil Her får du her 5 tips med veiledning om hvordan du skal stelle og vedlikeholde levende pil i hagen og i krukker. De gode råd er generelle og kan brukes på al levende pil. Lad oss si at du har laget deg et spennende pile tre til hagen din. Nå Håper […]

Hvordan beregne hvor mye pil du trenger. Går du å lurer på hvordan du skal beregne levende pil til ditt belgiske gjerde? Det er først og fremst 4 spørsmål du skal svare på før du kan regne ut hvor mye pil du trenger og hvor dyrt det eventuelt er.

kurvmaker, kurvmakerlærling, pilefletting, pilfletting, kurvmakerskolen, kurvfletting, silja levin, lars levin, skovstuen pil, kurver, levende pil, basket making, basketmaker, willoweaver, willow

Pil fra plant til flettemateriale For å forstå hvordan du selv kan lage flette-pil, kigger vi nå litt på pilen syklus – fra dyrking i hagen, høsting, tørking og sortering og til oppbløtting av klar materiale til kurvfletting.

kurvmaker, kurvmakerlærling, pilefletting, pilfletting, kurvmakerskolen, kurvfletting, silja levin, lars levin, skovstuen pil, kurver, levende pil, basket making, basketmaker, willoweaver, willow

Har du noen gang lurt på hvorfor noen kurver er hvite, men andre har en eller flere farger på seg? De fleste kurver du kan kjøpe, som er produsert i utlandet er som regel flettet med hvit pil. Men om du kikker på mesteparten av kurvene jeg fletter, er de flettet med pil med farge.

Sortering av pil

Hver vinter mellom desember og mars er vi i full gang med å sortere pilen som vi har høstet.

Med våre 6 dekar pil tar denne jobben ca 1-2 mnd å fullføre, alt etter som hvor god eller dårlig avlingen har vært. Og det kan være store forskjeller fra år til år hvordan pilen arter seg og hvor godt den vokser.

Les mer

Høsting av pil, harwest willow

Pilen vi bruker til kurvfletting og til levende pil vokser seg stor i løpet av sommeren. Og når vinteren kommer er det atter tid for å høste.

Hos oss er dette en ganske stor oppgave som pågår gjennom hele vinteren. Og i vårt land spiller også vinterens snøfall inn på hvor mye vi får høstet og til hvilken tidspunkt.

Les mer

Når du mottar stiklingene er de pakket i plast. På innpakningen står det navn på pilen og antall stiklinger. Hver stikling er 25 cm lang. Husk å noter dette ned et sted. Stiklingene skal ikke pakkes opp før de skal i jorden! Men de har godt av å stå i vann to dager før planting. Oppbevares […]

I 2013 lagde vi pilehagen i Botanisk hage i Oslo. Men både før og etter dette, har vi brukt masse av tid på å reise rund forbi i barnehager og private hager for å lage pileinstalasjoner til små og store. Vi dyrker mange forskjellige sorter pil hos oss. Noen bruker vi kun til kurvefletting, andre kun til levende pil. Noen kan også brukes til begge deler.
(mer…)