Kurs i kurvfletting

På et kurs i kurvfletting kan du flette alt fra høstens soppkurv til klatrestativ til planter. Kursene er både for nybegynnere og viderekommende.

Silja levin kurvmaker, , pilefletting, pilfletting kurvmakerskolen kurvfletting silja levin lars levin skovstuen pil kurvmakerlærling kurver, levende pil basket making basketmaker, willoweaver, willow Rammeverkskurv
Flettet kurv av pil
Rundt fat av flettet pil

I vårt fantastiske nye verksted starter vi nå 19 timers helgekurs. Nytt fra nå av blir kurs på fredag, lørdag og søndag. Dette for å et større utbytte av helgekurset og komme litt dypere i pilens verden.

På dette kurset gjennomgår vi fletteteknikker til runde og ovale, tradisjonelle kurver i mange farger og. Kanskje du vil flette et fuglebrett, eller soppkurven til høstens turer. Her er anledning til å lage seg mange nyttige ting til hagen og hjemmet som fuglematere, klatrestativ til planter, små kurver, lykter, mm Er du en mer erfaren fletter legger vi opp et opplegg som passer dine ønsker og evner. Kursene er både for nybegynnere og viderekommende.

Er du helt nybegynner skal du regne med 12-14 timer for en alminnelig kurv, og at det kanskje er det eneste du rekker på dette kurset. Er du mer erfaren kan du nå innom flere teknikker og kurver.
Har du noen spesielle ønsker til hva du skal flette er det best og gi oss beskjed. Det hender enkelte kurver som rammeverk og 4 kantede kurver trenger ekstra materiell eller spesielle verktøy.

Kurs lærer: Silja Levin

Kurset avholdes på Langø, Stokke, Vestfold.

Kurset varer fra kl 17-22 fredag og kl 10 – 17 lørdag og søndag.

Kurset koster 1750,- kr. plus materialer (500,- kr.) pr. deltager

Kommende Sommer kurs:

  • Ingen kurs for øyeblikket - ta et titt innom seinere

Sommerkurs

På våre sommer kurser gjennomgår vi fletteteknikker til runde og ovale, tradisjonelle og mer skulpturtelle kurver i mange farger og fasonger. Kanskje du vil flette et fuglebrett, planteklatrestativ eller soppkurven til høstens turer. Her er anledning til å lage seg mange nyttige ting til hagen og hjemmet. Er du en mer erfaren fletter legger vi opp et opplegg som passer dine ønsker og evner. Kursene er både for nybegynnere og viderekommende.

Se gjerne beskrivelsen for et 14 timers kurs. Men her har du nesten dobbelt så lang tid.

24 timer kurset koster 2200,- kr. pluss materialer (400-600,- kr.). deltager.

Dato for kurset.

Tid  9 -17 i tre dager

Tema som kurset kan inneholde er for eksempel rammeverkskurve. Rammeverkskurver har lange tradisjoner i hele verden. Den er å finne i mange forskjellige materialer, alt fra grass til hassel. Vi skal flette i pil. Kurven er flettet med å lage to eller tre rammer, eller ringer av tykk to årig pil som danner kant og hank til kurven. Deretter settes flere stag inn for å danne kropp. Teknikken passer for de som ikke har flettet før, men også til de med litt erfaring.

Arrangere ditt eget kurvflette kurs.

Passer ikke datoene for deg er det mulighet for å få arrangert ditt eget kurs. Kom sammen med venner og naboer så kommer vi og holder kurs for dere. Vi tar med material og verktøy og fletter etter et tema som passer dere. Vi kan avholde kurs i store deler av landet. Pris og tid etter avtale.

Ønsker ditt lokale Husflidlag, Bygdekvinnelag, Hagelag eller lignende, eget kurs så ring oss gjerne for en prat.

Der er også mulighet for å tilrettelegge tema/kurs dager for bedrifter og institusjoner. Her er muligheter for å være sammen med kolleger og medarbeidere, på en helt annen måte enn man er vant til.

Pileflett er en fantastisk hobby – og for oss et vidunderlig jobb.