Oval kurv med hank

Skovstuen Pil, basketmaker Silja Levin, oval kurv med hank

Rammeverks kurv

Silja levin kurvmaker, Skovstuen Pil, pilefletting, pilfletting kurvmakerskolen kurvfletting silja levin lars levin skovstuen pil kurvmakerlærling kurver, levende pil basket making basketmaker, willoweaver, willow Rammeverkskurv

Åpen fransk kurv

Skovstuen Pil, Basketmaker Silja Levin, frame basket, rammeverkskurv

Kurs i kurvfletting

På et kurs i kurvfletting kan du flette alt fra et klatrestativ til planter til høstens soppkurv. Kursene vi holder er tilrettelagt både for nybegynnere og viderekommende.

Vi kan tilby enkel og billig kost og losji i forbindelse med kurs.

Kommende Kurvflette Kurs:

Kurvflette kurs 19 timer

På vårt verksted holder vi 19 timers helgekurs fredag, lørdag og søndag. Kurs vil gi deg et større utbytte enn et vanligt 14 timers helgekurset. Vi rekker å komme litt dypere i pilens verden.

Vi gjennomgår fletteteknikker til runde og ovale kurver og tradisjonelle kurver i mange farger. Kanskje du vil flette et fuglebrett, eller soppkurven til høstens turer? Her er anledning til å lage seg mange nyttige ting til hagen og hjemmet som fuglematere, klatrestativ til planter, små kurver, lykter, mm
Er du en mer erfaren fletter legger vi opp et opplegg som passer dine ønsker og evner!

Er du helt nybegynner skal du regne med 12-14 timer for en alminnelig kurv, og at det kanskje er det eneste du rekker på dette kurset. Er du mer erfaren kan du nå innom flere teknikker og kurver.
Har du noen spesielle ønsker til hva du skal flette er det best og gi oss beskjed på forhånd. Det hender enkelte kurver som rammeverk og 4 kantede kurver trenger ekstra materiell eller spesielle verktøy.

Kurs lærer: Silja Levin

Kurset avholdes på Langø, Stokke, Vestfold.

Kurset varer fra kl 17-22 fredag og kl 10 – 17 lørdag og søndag.

Kurset koster 1850,- kr. plus materialer (350-500,- kr.) pr. deltaker

Sommerkurs

På våre sommer kurser gjennomgår vi fletteteknikker til runde og ovale kurver, tradisjonelle og mer skulpturelle kurver i mange farger og fasonger. Se gjerne beskrivelsen for et 19 timers kurs. Men her har du altså 5 timer mer.

Er du en erfaren fletter legger vi opp et opplegg som passer dine ønsker og evner. Kursene er både for nybegynnere og viderekommende.

24 timer kurset koster 2350,- kr. pluss materialer (400-600,- kr.). pr. deltaker.

Dato for kurset finner du herunder.

Tid  9 -17 i tre dager

Tema som kurset kan inneholde er for eksempel rammeverkskurve. Rammeverkskurver har lange tradisjoner i hele verden. Den er å finne i mange forskjellige materialer, alt fra grass til hassel. Vi skal flette i pil. Kurven er flettet med å lage to eller tre rammer, eller ringer av tykk to årig pil som danner kant og hank til kurven. Deretter settes flere stag inn for å danne kropp. Teknikken passer for de som ikke har flettet før, men også til de med litt erfaring.

Arrangere ditt eget kurvflette kurs.

Passer ikke datoene for deg er det mulighet for å få arrangert ditt eget kurs. Kom sammen med venner og naboer så kommer vi og holder kurs for dere. Vi tar med material og verktøy og fletter etter et tema som passer dere. Vi kan avholde kurs i store deler av landet. Pris og tid etter avtale.

Ønsker ditt lokale Husflidlag, Bygdekvinnelag, Hagelag eller lignende, eget kurs så ring oss gjerne for en prat.

Der er også mulighet for å tilrettelegge tema/kurs dager for bedrifter og institusjoner. Her er muligheter for å være sammen med kolleger og medarbeidere, på en helt annen måte enn man er vant til.

Pileflett er en fantastisk hobby – og for oss et vidunderlig jobb.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *